Outdoor activiteit klimmen

Kom klimmen in ons klimbos Ommen!

Zoek jij graag de hoogte op? Dan is de activiteit klimmen waarschijnlijk echt iets voor jou. Wij dagen je graag uit om de verschillende niveaus te behalen! Hoe hoog durf jij? Ons klimbos Ommen is uitdagend voor jong en oud!

Boek direct

Klimmen reserveren

Klimbos

Ons klimbos in Ommen is een uitdagend en spannend outdoor-avontuur voor jong en oud. In een klimbos kunnen bezoekers op verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden klimmen, klauteren en ziplinen tussen de bomen. We merken dat de outdoor activiteit steeds populairder wordt onder gezinnen, vriendengroepen en bedrijven.

Ons klimbos bestaat uit verschillende parcoursen die oplopen in moeilijkheidsgraad en hoogtes. Elk parcours heeft verschillende obstakels en uitdagingen, zoals touwbruggen, klimmuren, en apenbruggen. Hierdoor blijft het klimmen altijd uitdagend en spannend.

Klimbossen zijn populair omdat ze een unieke en spannende manier bieden om actief bezig te zijn in de natuur. Het klimmen en klauteren tussen de bomen is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid. Het verbetert de concentratie, het zelfvertrouwen en de samenwerking tussen deelnemers.

Veiligheid klimbos

Een klimbos is geschikt voor iedereen die van avontuur houdt en een beetje uitdaging niet uit de weg gaat. Ook kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen meedoen aan de verschillende parcoursen. Met als voorwaarde een minimale lengte van 1.40 meter om zelfstandig te kunnen klimmen. Tussen de 1.30 en 1.40 meter is onder begeleiding mogelijk.

Veiligheid staat voorop bij het klimmen in een klimbos. Elke deelnemer krijgt vooraf een uitgebreide instructie en een klimgordel. De klimgordel zorgt ervoor dat deelnemers altijd gezekerd zijn en niet kunnen vallen. Ook worden de parcoursen regelmatig gecontroleerd en onderhouden om de veiligheid te waarborgen.

Teambuilding / bedrijfsuitje

Het klimmen in een klimbos is niet alleen leuk voor gezinnen en vriendengroepen, maar ook voor bedrijfsuitjes en teambuilding. Samenwerking en vertrouwen zijn belangrijke aspecten bij het klimmen in een klimbos. Door samen te werken en elkaar te helpen bij de obstakels, worden de banden tussen collega’s versterkt en wordt de teamspirit verbeterd.