Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag!

Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je meer weten over onze activiteiten of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact op! We helpen je namelijk graag.

Reserveren & annuleren Klimmen Schiet activiteiten E-Choppers & E-bikes Kano varen Het uitje & faciliteiten Bereikbaarheid Financiën

Reserveren & annuleren

Voor aanvang kan de reservering worden geannuleerd waarbij de volgende annuleringskosten worden gehanteerd:

• bij annulering tot 2 maanden voor aanvang geldt 15% van de prijs;
• bij annulering vanaf 2 maanden tot 1 maand voor aanvang geldt 35% van de prijs;
• bij annulering vanaf 1 maand tot 14 dagen voor aanvang geldt 60% van de prijs;
• bij annulering vanaf 14 dagen tot 7 dagen voor aanvang geldt 85% van de prijs;
• bij annulering vanaf 7 dagen voor aanvang of later geldt 100% van de prijs.

Bij offerte aanvragen voor groepen kan een andere regeling worden overeengekomen met afwijkende annuleringskosten. Dit gaat in goed overleg en wordt vastgelegd in een overeenkomst.
Een klein beetje regen zal de pret zeker niet drukken. Ook kan er nog steeds goed geklommen worden in het Klimbos. Natuurlijk zullen we pauzes inlassen om te schuilen bij hevige buien, waarna we weer verder gaan als het weer gangbaar is.
Bij een sterke wind, hagel of onweer ondernemen wij vanuit NuNature actie. Wanneer de activiteit niet afgemaakt kan worden zullen wij een gepast alternatief aanbieden en zoeken we samen naar een nieuwe datum. Het is niet mogelijk om de geboekte activiteit (vooraf) te annuleren als er slecht weer wordt verwacht.
Kies je er zelf voor de activiteit vanwege het weer te annuleren? Dan worden de annuleringskosten in rekening gebracht.
Mocht je een arrangement hebben zoals een BBQ, wordt een overdekte oplossing bedacht.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je door bijzondere omstandigheden uiteindelijk niet kunt komen. Wij verzoeken je om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, zodat we samen de mogelijkheden voor een nieuwe datum kunnen bespreken.
LET OP! Heb je niet vooraf contact opgenomen en dien je een annuleringsverzoek in na afloop van de eigenlijke activiteit, dan zijn wij genoodzaakt om 100% van de kosten in rekening te brengen.
Je kan tot 7 dagen van tevoren kosteloos de activiteiten verplaatsen naar een andere datum of tijd. Er kan altijd een persoon bijgeboekt worden, mits er genoeg beschikbaarheid is. Wij werken met een beperkte capaciteit, hierdoor zijn wij snel volgeboekt dus wees op tijd.
Bij een wijzigingsverzoek binnen 7 dagen voor aanvang of later geldt een tarief van €30,- per wijziging.
Vermindering in het aantal personen kan tot 7 dagen voor aanvang met een maximum van 10% van het opgegeven aantal personen. Bij een wijziging vanaf 7 dagen of later voor aanvang wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.
Bij offerte aanvragen voor groepen kan een andere regeling worden overeengekomen met afwijkende wijzigingskosten. Dit gaat in goed overleg en wordt vastgelegd in een overeenkomst.
Ben je in het bezit van een cadeaubon/ tegoedbon of voucher? Dan heb jij een unieke code gekregen die je kunt invoeren bij het boeken van jouw uitje. Let wel op, soms is de code alleen geldig voor bepaalde activiteiten.
LET OP! Tegoedbonnen/vouchers kunnen worden verzilverd, binnen 12 maanden na de verstrekkingsdatum. Wanneer de datum is verstreken kunnen wij de bonnen niet meer aannemen.

Klimmen

Ja, een helm is verplicht. Deze krijg je voorafgaand de activiteit.
Wij hanteren een adviesleeftijd van minimaal 8 jaar. Daarbij geldt wel dat er voor deelnemers onder de 16 jaar er verplicht een volwassenen bij moet zijn. Er geldt een minimum lengte van 140 cm om zelfstandig te kunnen klimmen en het maximale toegestane gewicht is 120 kilo.
Tussen 1.30 en 1.40 meter is klimmen onder begeleiding van een volwassene mogelijk. Bij niet het voldoen aan de eisen, kan de toegang worden ontzegd in verband met je eigen veiligheid.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Onze klimparcours zijn tijdens een regenbui nog steeds veilig en het zal de pret niet drukken. Wij laten onze gasten (bijna altijd) klimmen, mits het weer het klimmen onveilig maakt (bijvoorbeeld door onweer, storm met aanhoudende harde regen). Wij bepalen op dat moment of de activiteit door kan gaan of niet. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.
Het is aan te raden om dichte schoenen aan te doen en géén rokje of te korte onderkleding (tot net boven de knie). Je krijgt van ons een helm en een gordel en je bent verplicht deze te dragen. Het is niet toegestaan een eigen helm of gordel te dragen.
We hebben 3 hoogtes: 4, 7 en 11 meter hoog.
Elk kind kan op zijn/haar eigen niveau mee doen. De instructeurs hebben hier ervaring mee en helpen waar kan.
Ook voor tieners is het uitdagend genoeg om te doen.
De Instructeurs kunnen je altijd veilig naar beneden halen, indien nodig.

Schiet activiteiten

Bij kinderpaintball spelen we met een geweer met een springveer (gaat niet hard) en bij volwassen paintball spelen we met een luchtdrukgeweer (gaat hard). Bij volwassen paintball is de kans aanwezig dat er blauwe plekken ontstaan, dit is niet het geval bij kinderpaintball.
De minimale leeftijd is 8 jaar. Wij beschikken over speciale kinderbogen.
In Nederland is de minimale leeftijd voor volwassen paintball wettelijk vastgesteld op 18 jaar. Kinder paintball heeft een minimale leeftijd van 8 jaar.
Ja, dit is mogelijk! We kunnen ons veld namelijk opsplitsen in twee velden. Zo kun je met een kleiner groepje spelen. Ook kan er een groot veld van gemaakt worden, zodat je kan spelen met gemengde groepen. Onze ervaring leert dat met een grotere groep spelen een veel leuker uitje oplevert.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Wij laten onze gasten (bijna altijd) paintballen en boogschieten, mits extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) op komst is bepalen wij op het moment of de activiteit door kan gaan of niet. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.
Wanneer gewenst is om een groep van verschillende leeftijdscategorieën (jonger dan 17) samen te laten spelen, speelt iedereen met een kindergeweer.
Per persoon krijgt iedereen 150 paint. Extra paints kunnen online bij het maken van de reservering bijbesteld worden of ter plekke op de locatie.
Bij fanatieke groepen raden wij het zeker aan om extra paints bij te bestellen. Extra paints kunnen online bij het maken van de reservering bijbesteld worden of ter plekke op de locatie.
Wij zorgen voor een masker en overal.
Ja, de verf die wij gebruiken is biologisch afbreekbaar en dus ook uitwasbaar.
Stevige schoenen, kleren die vies mogen worden.
Nee dat hebben wij niet, maar wanneer de groep zelf een pak regelt mag deze wel gedragen worden tijdens het paintballen.

E-Choppers & E-bikes

Jazeker! Als echte lokale inwoners willen we je de mooiste plekjes laten zien: van kleurrijke natuur, authentieke dorpjes tot prachtige landgoederen. Je kiest zelf de afstand. Op de kaart staan highlights aangegeven! Hiervoor gebruiken wij de app fietsknoop.nl. Download de app voor aanvang en rij onbezorgd rond! Onze E-Choppers zijn voorzien van een mobielhouder.
Ja, dat mag. Houd rekening met het maximale aantal kilometers van de gekozen tijdsduur. Voor 2 uur geld max. 25 km, 3 uur max. 35 km en 5 uur max. 55 km. De kaders voor de route zijn als volgt:
1. Vermijd zandwegen en rijdt zoveel mogelijk over verharde, fietswegen.
2. Zorg dat elk gedeelte van de route met de auto toegankelijk is, i.v.m. pech-onderweg-service.
4. Ga qua lengte van de route er van uit dat je +/- 12,5 km per uur aan afstand aflegt. Voor een rit van 2 uur zou dit een routelengte van +/- 25 km betekenen, zo zit er voldoende tijd voor een stop/ pauze ingecalculeerd.
Ja, dat kan. De kosten zijn vanaf € 25,- per route. Dit gaat op aanvraag.
Met zowel een E-Chopper als E-Bike volg je de regels die gelden voor fietsers en bromfietsers. Op de E-Chopper is het dragen van een helm verplicht. Deze ontvang je van ons. Het is niet toegestaan een eigen helm te dragen.
De E-Choppers en E-Bikes zijn tijdens de tocht WA-verzekerd. In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor eigen rekening van de huurder met een eigen risico van € 1000,00 per gebeurtenis. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed.
Bij diefstal is de huurder aansprakelijk voor de dagwaarde van de E-Chopper, waarvoor NuNature BV niet is verzekerd. De huurderving is daarbij niet inbegrepen. De dagwaarde van een E-chopper is vastgesteld op € 1450,00 per E-Chopper.
Nee, wij hanteren geen borg.
Ja, voor het rijden op een E-Chopper moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Echter, wij vragen je niet om je rijbewijs te tonen. Je dient wettelijk je rijbewijs bij je te hebben wanneer je rijdt op een voertuig met kenteken. Stel dat je staande wordt gehouden door een politieagent dan dien je je rijbewijs te kunnen tonen. Dus neem hem wel mee!
Ook al schijnt het zonnetje, raden wij aan toch een jasje mee te nemen. De wind op de E-choppers kan verraderlijk koud zijn, op een E-Chopper zit je namelijk veel stil. Wanneer het regenachtig en kouder weer is (<15 graden), wordt een dikke (regen) jas en handschoenen aangeraden. Helaas hebben onze E-Choppers geen opberg mogelijkheden dus een rugzak om iets in mee te nemen is aan te bevelen.
Je moet minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs B.
We hebben een aantal dubbelzits E-Choppers welke geschikt zijn voor 1 volwassene en 1 kind (6-13 jaar). Het maximale totale gewicht op de E-Chopper is 120 kg. Je kiest voor een dubbelzits door bij Extra’s te kiezen voor ‘een kind achterop.
Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen annuleren wegens slechte weersvoorspellingen. Onze E-Chopper tochten gaan (bijna altijd) gewoon door, mits
extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) op komst is. Dan bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in hetzelfde jaar. Geld terug is niet mogelijk.
De accu gaat 5 uur (120 km) mee.
Bij een tocht van 2 uur: je hebt onderweg 10 minuten speling en je komt onderweg langs horeca.
Bij een tocht van 3 uur: je hebt onderweg 20 minuten speling en je komt onderweg langs horeca.

Kano varen

Een kano heeft plek voor minimaal 2 personen en maximaal 3 personen (ouder dan 9). Kinderen tussen de 5 en 9 jaar mogen in onderstaande samenstellingen extra mee:
3 kinderen en 1 volwassenen
2 kinderen en 2 volwassenen
Bij P1 Parking Ada's Hoeve, Zwolseweg, Ommen.
Ja, deze zijn verplicht om te dragen.
Nee, dat mag niet.
Wij hebben waterdichte tonnetjes in de kano, waar de waardevolle spullen in bewaard kunnen worden.

Het uitje & faciliteiten

Nee er zijn geen kluisjes aanwezig. Vraag dan het aanwezige personeel waar jij je waardevolle spullen kan laten. Zij zullen zoveel mogelijk op dit centrale punt blijven letten. Kleine tip! Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis of in de auto.
Nee, op geen enkele locatie is het mogelijk om te douchen. Wel kun je jezelf opfrissen op het toilet.
Consumpties, zoals koffie, thee en frisdrank en alcoholische dranken zijn direct te bestellen op locatie. Het niet toegestaan om alcohol te nuttigen voor of tijdens de activiteiten. Wil je een hapje eten (lunch of diner) of gezellig borrelen voor of na de activiteit? Dat kan op locatie bij de Brasserie Ommerland
Tip! Maak gebruik van onze arrangementen! Neem vooraf contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, bij voorkeur via info@nunature.nl of via +31 (0) 529 451 362
Iets vergeten of verloren? Neem contact ons op onze via info@nunature.nl of tijdens de openingstijden via +31 (0) 529 451 362. Zij zullen kijken of het gevonden is en verdere afspraken maken.
Het is absoluut mogelijk om mee te kijken wanneer je groepsgenoten bezig zijn. Je kunt uiteraard ook een lekker drankje bestellen in het restaurant gedeelte.
Mits tijdig doorgegeven via de mail, kunnen we rekening houden met je dieetwensen/allergieën.

Bereikbaarheid

Bekijk de actuele openingstijden.
Tijdens de schoolvakanties zijn wij 7 dagen per week geopend!
Ja, aan de ingang van de camping vind je ons NuNature loket! Tijdens de schoolvakanties is ons loket geopend van maandag tot zondag van 09.00 tot 17.00. Buiten de vakanties is de receptie van Ommerland bereikbaar voor je vragen.
Doordat NuNature zich op een camping midden in het Vechtdal bevindt, is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer helaas niet zo goed. De opties vanaf station Ommen zijn:

1. Vanaf station Ommen neem je bus 81 richting Almelo CS. Je stapt uit bij bushalte Steile Oever (rit van 3 minuten). Vervolgens is het nog 20 minuten lopen tot de camping.
2. Lopen vanaf station Ommen naar de camping. Dit is ongeveer 30- 35 minuten.
Het park is goed te bereiken met de auto. Houdt er rekening meer dat het park zich bevindt op een camping en je een stukje verder door moet rijden zodra je onder de slagbomen door bent. Je dient je te houden aan een maximale snelheid van 15 km/per uur op het campingterrein.
Het park bevindt zich achter op het campingterrein, daar zijn ook mogelijkheden om je auto gratis te parkeren. Zodra je een boeking hebt geplaatst, vind je in de bevestiging een plattegrond.
Het is zeker mogelijk om onze locatie te komen bezichtigen. Maak hiervoor een afspraak via info@nunature.nl.

Financiën

Wij proberen het geld altijd binnen één tot twee weken terug te boeken. Je kunt altijd mailen en vragen wat de stand van zaken is!
Neem contact op via info@nunature.nl en vermeldt in de mail je reserveringsnummer, bankrekeningnummer, tenaamstelling en reden van teruggave. Wij zullen verder contact met je opnemen.
Bij de bestelling kun je direct online betalen. Heb je om welke reden ook de betaling niet direct verricht? Dan ontvang je een betalingsherinnering per e-mail.
Het is niet mogelijk om reserveringen pas op locatie af te rekenen.
Wil je een factuur ontvangen? Dan dien je dit te melden (met reserveringsnummer) via info@nunature.nl.
Al onze prijzen op de website zijn inclusief BTW.
Tenzij in de overeenkomst of op de factuur een langere termijn is aangegeven, dienen betalingen onverwijld, maar uiterlijk binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn voldaan. In ieder geval dienen betalingen voor aanvang van de dienst te zijn voldaan. Indien de factuur niet betaald wordt binnen de overeengekomen termijn (zonder dat een nadere ingebrekestelling is vereist) is over het openstaande bedrag vanaf dan de wettelijke rente verschuldigd.