Outdoor Arena

Outdoor Arena

Kom achter je beeldscherm vandaag en zoek de natuur op. Wij mixen ‘nature’ en ‘future’ waardoor je voldoende uitdaging vindt in de natuur. Een actief dagje voor jou en je vrienden, familie of collega’s.

Geschiedenis

De Besthmenerberg is ontstaat door kilometers landijs die hoge stuwwallen vormden in de laatste ijstijd. Dit zorgde voor grote bergen midden in de natuur. Het natuurgebied werd in de jaren al vijftig gebruikt als vakantiebestemming. In die tijd was de opkomst van de vakantie. Grote bedrijven kwamen op de gedachte om voor hun werknemers een vakantie te regelen. Dit waren bedrijven als Stork, Hoogovens, Werkspoor, AKZO en de Spoorwegen. Om dit te organiseren werd de stichting “Vakantievreugd” opgericht.

Uitkijktoren

Op het topje van de Besthmenerberg bevindt zich een uitkijktoren. Deze uitkijktoren was vroeger een houten brandtoren waar brandweermannen zomers gebruik van maakten om op verre afstanden brand te kunnen ontdekken. De uitkijktoren biedt tegenwoordig een prachtig uitzicht over de omgeving Ommen. Wij laten je dit unieke plekje graag eens zien.

Wat is er te doen?

Momenteel is het vernieuwde outdoorpark dat uit 80 hectare natuur bestaat, gelegen op de camping Ommerland, waar verschillende outdoor activiteiten plaatsvinden. Van boogschieten, kano-varen tot prachtige wandel- en e-chopper routes in de omgeving. In deze arena beleef je nu echt dat stukje natuur, rust en ruimte.