Sportdag Overijssel

Kom bewegen in de natuur met je klas

Ga jij met je klas er een dagje lekker tussenuit om te bewegen in de natuur? Hier helpen wij graag aan mee, omdat we weten hoe belangrijk het is. Naast dat je gebruik kunt maken van onze Klimbos Arena, Paintball Arena en Outdoor Arena is er ook voldoende ruimte voor eigen spellen.

Ontvang een gratis programma.

Wij denken graag met je mee in het organiseren van een complete sportdag. Of je nu met één of meerdere klassen komt, wij vinden altijd een geschikte oplossing! Na het uitje nog lang niet naar huis? Ook bieden wij arrangementen aan in combinatie met een overnachting en horeca. Vraag je programma nu aan via onderstaande button.

vraag een gratis dagagenda aan

Een sportdag op maat bij NuNature:

Ben je als school op zoek naar een onvergetelijke sportdag voor je leerlingen? Zoek niet verder! Bij NuNature begrijpen we het belang van fysieke activiteit, teamwork en plezier in het onderwijs. Onze ervaren en enthousiaste coaches zijn gespecialiseerd in het organiseren van sportdagen voor scholen,

Bij NuNature geloven we in maatwerk, aangepast aan de behoeften, doelgroepen en doelstellingen van jouw school. We maken een dagprogramma voor de sportdag waarin we meedenken in activiteiten, ontwikkeling van vaardigheden en horeca. We creëren een veilige en inclusieve omgeving waarin alle leerlingen, ongeacht hun vaardigheden of conditie, kunnen deelnemen en plezier kunnen hebben.

Het belang van een sportdag voor scholen

Een sportdag op school gaat verder dan alleen maar spelletjes en beweging. Het is een gelegenheid waarop leerlingen de kans krijgen om samen te werken, hun vaardigheden te ontwikkelen en plezier te hebben buiten het klaslokaal. Door deel te nemen aan sportieve activiteiten ervaren leerlingen het belang van teamgeest, fair play en het ontdekken van hun eigen potentieel. Met NuNature kun je ervoor zorgen dat je leerlingen een sportdag beleven die hen motiveert, stimuleert en een blijvende impact heeft.

Voordelen van een sportdag bij NuNature:

  1. Fysieke en mentale gezondheid: Een sportdag stimuleert leerlingen om actief te zijn, helpt bij het verbeteren van hun fysieke gezondheid en draagt bij aan het verminderen van stress.
  2. Samenwerking en teambuilding: Door deel te nemen aan sportieve teamactiviteiten leren leerlingen samenwerken, communiceren en vertrouwen opbouwen met hun klasgenoten.
  3. Plezier en positieve ervaringen: Een sportdag biedt leerlingen de mogelijkheid om plezier te hebben, nieuwe vaardigheden te ontdekken en positieve herinneringen te creëren.
  4. Sociale vaardigheden: Leerlingen krijgen de kans om nieuwe vrienden te maken, met elkaar om te gaan en te leren over respect, fair play en het belang van goede sportiviteit. Daarom adviseren wij scholen dit aan het begin van het schooljaar te doen. Zodat leerlingen op een informele manier met elkaar kennismaken.
  5. Zelfvertrouwen en persoonlijke groei: Door deel te nemen aan uitdagende activiteiten, ontwikkelen leerlingen zelfvertrouwen, leren ze omgaan met succes en tegenslagen, en ontdekken ze hun eigen potentieel.

Sportdag met ouders?

Bij NuNature zijn wij van mening dat een sportdag niet alleen voor leerlingen is, maar ook voor docenten én ouders. Het is een mooie manier voor docenten op een spontane manier een nauwe band op te bouwen met leerlingen en gedrag/ontwikkeling vanuit een ander invalshoek te zien.

Tevens moedigen we scholen ook aan om ouders te betrekken bij de sportdag. Dit kan worden gedaan door hen uit te nodigen om als vrijwilligers te helpen bij de activiteiten, of door het organiseren van een speciaal moment (bijv. aan het eind van de sportdag) waarop ouders de prestaties van hun kinderen kunnen bewonderen. Dit vergroot de betrokkenheid van de ouders bij de schoolgemeenschap en versterkt de banden tussen school, leerlingen en ouders.